Zo houd je dus grip op een terabyte aan data tijdens de upgrade van een FPSO!

BenefitsDutchNews

Op uitnodiging van KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) hebben Shipbuilder en Damen begin deze week een presentatie gehouden over het grip houden op veel project data tijdens de upgrade van een FPSO. Marc Derks, senior Project Manager bij Damen Shiprepair Rotterdam: “Met zo’n groot project heb je een gigantische hoeveelheid data. Een professioneel gestructureerde data management tool zoals Shipbuilder is dan heel welkom.”

22.000 items/tags met onderlinge verbanden

Derks vervolgde: “Bij een upgrade van een FPSO hebben we bij Damen zomaar 22.000 items/tags met een omvang van 1 terabyte en die ook nog eens subrelaties moeten krijgen of al hebben. Als je bijvoorbeeld Excel gebruikt, dan wordt deze data onbetrouwbaar. Want, Excel is geen databeheer programma. Shipbuilder is een data management tool die exact is geschreven voor de maritieme sector. Dat maakt de software zeer geschikt voor omvangrijke upgrades van schepen. Zo houd je wel grip op het project en de data!”

Van chaos naar overzicht

Geert Schouten, directeur van Shipbuilder, liet in zijn presentatie zien dat de maritieme sector geheel anders moet leren omgaan met data.  Als je niet de juiste programma’s gebruikt maar bijvoorbeeld Excel, ontaardt een project in chaos. Door je data te beheren in Shipbuilder, krijg je wel structuur en overzicht. Je kunt met deze data management tool zelfs in een dashboard de progressie van je projecten bijhouden!

Lees hier verder:
Lees dit artikel, waarin Marc Derks met zijn collega’s toelicht hoe hij structuur aanbrengt in veel maritieme data

Contact:
Wil jij ook meer weten over maritiem data management? Neem dan gerust contact op!

Share this post

Recent Updates

More News & Blogs