Overzicht met Shipbuilder voor Chinese mega-order Dutch Premium Yachts

Chinese mega-order Dutch Premium Yachts

DutchNews

Achttien rondvaartboten voor een themapark in Shanghai. Dat is de omvangrijke order voor Bart van der Wijk van Dutch Premium Yachts.  Een Chinese kledingmagnaat laat in de buurt van Shanghai een enorm themapark aanleggen. Inclusief een nagebouwd stukje Venetië, Hollandse grachten en veel vaarwater. Ideaal voor rondvaarten.

‘Think Yachts, Think Holland’
Voor de boten klopte de kledingmagnaat aan bij een Nederlands zakencontact, Remmelt Pit, die met zijn Dutch Premium Horses raspaarden levert voor het park. Blijkbaar werkt het credo: ‘Think Yachts, Think Holland’. Deze Pit nam op zijn beurt contact op met Bart van der Wijk, die in 2007 zijn Wijk Yacht Creation was gestart. Van der Wijk: “Remmelt kent mij al langer en wist dat ik mij als ontwerper had gevestigd. Hij vroeg mij naar China te komen voor overleg. De Chinese opdrachtgever wilde boten in het park om de bezoekers rond te varen, maar had geen idee wát voor schepen. Het ging om een grote order voor meerdere schepen.”

Uniek
Bart vervolgt: “Ik besefte dat dit een unieke kans was die zich niet snel opnieuw zou voordoen en besloot de klus op mij te nemen, al was de druk groot. De Chinezen hebben dit project aan ons gegund op basis van vertrouwen en dat mag nooit worden beschaamd. De oriëntatie- en conceptfase  heb ik zelf gedaan. Ik heb uitgezocht wat voor type boten er bij het park, thema en de opdrachtgever passen, en veel tijd geïnvesteerd in het maken van concepten en presentaties.”

Visualisaties
Dat laatste werk ligt dicht bij zijn oorspronkelijke core business, want visualisaties zijn een specialiteit van Wijk Yacht Creation. Met een algemeen plan als basis, worden met behulp van computerprogramma’s zogenoemde renderingen gemaakt, foto-realistische presentaties van het ontwerp. “Renderingen geven de klant een goed beeld van wat hij kan verwachten”, aldus Van der Wijk, “je kunt onder andere kleurencombinaties variëren. Ze werken erg overtuigend. Bovendien kun je in een vroeg stadium discussies en misverstanden uitsluiten, wat uiteraard in een vervolgtraject tijd en geld scheelt.”

 Overzicht met Shipbuilder
Voor dit omvangrijke project gebruikt Van der Wijk de managementsoftware Shipbuilder van ICT Strategie. Dat geeft overzicht tijdens de ontwerpfase en de bouw en kan tevens de onderhoudsprocedures in China begeleiden. Volgens Van der Wijk kunnen hierdoor materialen en componenten worden gestandaardiseerd, terwijl er verschillende werven aan het project werken.

Lees hier het hele artikel
Bron: Jachtbouw Nederland

Share this post

Recent Updates

More News & Blogs