Vacature: Consultant Maritieme Digitalisering

CareerDutch

Shipbuilder zoekt een Consultant Maritieme Digitalisering. Ben jij een gepassioneerde professional met zowel affiniteit voor de maritieme sector als voor software oplossingen? Heb je ervaring in het implementeren van complexe software bij klanten en ben je in staat om klantwensen om te zetten in praktische oplossingen? Dan zoeken wij jou!

Als Consultant Maritieme Digitalisering bij Shipbuilder krijg je de kans om de huidige en toekomstige scheepsbouw te verbeteren met onze geavanceerde softwareoplossingen en deze te implementeren bij maritieme klanten.

Jij bent analytisch sterk en hebt ervaring met het optimaliseren van processen bij nieuwbouw- en ombouwprojecten in de scheepsbouw, jachtbouw, reparatie en midlife-upgrades. We waarderen datagedreven en kennisgedreven benaderingen en verwachten dat je een HBO- of academische opleiding hebt, bij voorkeur in een relevante technische of maritieme richting.

Bij Shipbuilder zijn we pioniers in de maritieme markt en zetten we in op digitalisering. We streven naar nieuwe manieren van werken waarbij digitalisering optimaal bijdraagt aan het verbeteren van processen. Als jij graag wilt bijdragen aan deze ontwikkelingen, nodigen we je uit om ons team te komen versterken.

Wat is Shipbuilder?

Shipbuilder is een bedrijf gespecialiseerd in kennis en actief binnen de scheepsbouwindustrie. Wij ondersteunen diverse belanghebbenden zoals scheepsontwerpers, scheepsbouwers en scheepseigenaren bij het beheersen van cruciale informatie gedurende de volledige levenscyclus van een schip. Dit omvat de tenderfase, het ontwerpproces, de bouwfase, tot en met de ontmanteling. De omvangrijke en complexe informatie die beheerd moet worden, overstijgt vaak het begripsvermogen van individuen en is moeilijk te documenteren en op te slaan zonder gebruik van specifieke softwaretools. Daarom biedt Shipbuilder haar eigen ontwikkelde software, Shipbuilder genaamd, aan als oplossing.

Consultant Maritieme Digitalisering: Wat ga je doen?

Je werkt vaak op locatie bij onze klanten, zoals Oceanco en Damen. Je luistert naar hun wensen met jouw expertise van Shipbuilder voeg je waarde toe binnen hun projecten. Je zet onze klanten in hun kracht door  hen optimaal gebruik te laten maken van onze softwareproducten.

Als Consultant Maritieme Digitalisering zorg je voor het succesvol implementeren van onze software. Je werkt intensief samen met klanten om hun specifieke behoeften en wensen te begrijpen en om te zetten naar slimme digitale oplossingen. Je biedt training en ondersteuning aan gebruikers, zorgt voor een vlotte implementatie en fungeert als aanspreekpunt voor technische, proces- en organisatorische vraagstukken. Daarnaast werk je samen met ons ontwikkelteam om klantenfeedback te integreren en de software voortdurend te verbeteren.

Wie zoeken wij als Consultant Maritieme Digitalisering:

 • Je hebt sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden.
 • Je hebt ervaring met het implementeren en gebruiken van complexe softwareoplossingen, bij voorkeur in de maritieme sector.
 • Ervaring met het opstellen en geven van presentaties aan diverse doelgroepen is een pluspunt.
 • Handigheid met zowel software als hardware wordt gewaardeerd.
 • Je bent leergierig.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • Een HBO- of academisch werk- en denkniveau.
 • Een opleiding in een relevante technische of maritieme richting is gewenst.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en informele werkomgeving binnen een vooraanstaand bedrijf in de maritieme sector dat zich toelegt op digitalisering.
 • Wij werken veelal bij klanten op locatie, vanaf huis, maar wij werken ook graag samen met elkaar op kantoor in West-Brabant.
 • Je kunt een breed scala aan taken verwachten en krijgt de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen binnen dit takenpakket.
 • Als een voortdurend lerend bedrijf moedigen we bijwonen van conferenties, beurzen en seminars aan.
 • De wil om je professioneel te ontwikkelen en training te volgen.
 • Wij bieden een competitieve vergoeding of salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • De kans om bij te dragen aan innovatieve projecten en de groei van een wereldwijd erkend bedrijf.

Wil jij deel uitmaken van ons team en een cruciale rol spelen in de implementatie van software in de maritieme wereld? Stuur je CV en motivatiebrief naar Edwin van Rijnsoever via edwin@shipbuilder.nl. Heb je vragen, bel dan naar 06-17550127.

Share this post
Consultant Maritieme Digitalisering

Recent Updates

More News & Blogs