Shipbuilder organiseert themabijeenkomst over diversiteit

Shipbuilder organiseert themabijeenkomst over diversiteit: Empowering Women in the Maritime Community, een echte noodzaak!(?)

News

De maritieme sector is vooral een mannensector en voor een betere bedrijfscultuur moet daar iets aan gebeuren. Maar hoe? En vindt iedereen dat dit moet veranderen? Om hier een antwoord op te krijgen organiseert Shipbuilder tijdens de World Maritime Day, op 26 september, een bijeenkomst om stil te staan bij het door IMO gekozen internationale thema van die dag: “Empowering Women in the Maritime Community”.

Geen vrouwen te vinden

Geert Schouten, directeur bij Shipbuilder: “Wij kunnen onze vacatures niet vervullen met vrouwen, simpelweg omdat alleen mannen solliciteren. Toen ik het thema van de internationale maritieme dag zag wilde ik hierover meer te weten komen. Samen met enkele sprekers willen we tijdens onze themabijeenkomst leren wat vrouwen kan overtuigen om een baan in de maritieme sector te kiezen en welke dingen we wellicht over het hoofd zien. Daarom komen er zoveel mogelijk vrouwen aan het woord. Ik wil weten hoe het zit.”

Sprekers: Van kapitein tot President WISTA

De sprekers hebben uiteenlopende, maritieme achtergronden. Cees Verkerk, Manager Marketing en Communicatie bij Shipbuilder: “Ik ben heel blij dat we maritieme vrouwen bereid hebben gevonden om ons tijdens deze mooie dag mee te nemen door hun ideeën met betrekking tot dit thema. De achtergrond van de sprekers varieert van kapitein op het binnenvaartschip Caronia (Leonie Verkerk) tot president van de Nederlandse afdeling van de Women’s International Shipping & Trading Association, WISTA (Sylvia Boer), tevens Head of Communications bij Damen Shipyards. Ik heb wat voorbesprekingen gevoerd en kan al loslaten dat hun ideeën bij dit thema de bezoekers een heldere blik op dit onderwerp geven.”

Verslag

Deze succesvolle bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden.
Klik hier voor het verslag

Of bekijk hier de video- en het fotoverslag:

Een fotoverslag van deze dag vind je hier:

Share this post
#DiversiteitengineermaritiemShipbuilder

Recent Updates

More News & Blogs