Shipbuilder ondersteunt One Maritime Data Standard

Shipbuilder start samenwerking met 2BA en ondersteunt One Maritime Data Standard

BenefitsDutchNews

-Kostbaar invoerwerk van producten wordt door samenwerking met 2BA sterk teruggedrongen-

Het handmatig invoeren van producten en productspecificaties voor en tijdens de bouw van schepen, jachten en superjachten kost maritieme bedrijven duizenden uren aan duur en saai invoerwerk. Dat moet anders, beter en vooral sneller vindt het Shipbuilder-team. Geert Schouten, directeur bij Shipbuilder: “Wij zien dat engineers bij maritieme bedrijven veel uren spenderen aan kostbaar invoerwerk van producten en productspecificaties. Werk dat niet leuk is en maritieme bedrijven telkens weer veel geld kost. We hebben de oplossing hiervoor gevonden in de samenwerking met 2BA: het portaal voor maritieme productgegevens. Op basis van de One Maritime Data Standard (OMDS) kunnen onze klanten vanaf nu zoeken in catalogi van steeds meer maritieme toeleveranciers.” Hieronder lees waarom Shipbuilder One Maritime Data Standard ondersteunt, het heeft veel verrassende voordelen.

Doorlooptijd versnellen, projecten verbeteren

Schouten: “Met onze software worden maritieme projecten volledig van a tot z begeleid. Wij zagen direct dat integratie van het 2BA-portaal binnen onze software de doorloopsnelheid van een maritiem project versnelt. Want: een groot deel van het hele handmatige invoerproces van producten en de bijbehorende specificaties kan nu worden overgeslagen. Die informatie kan met 1 muisklik worden toegevoegd aan het project. Doordat de digitale catalogi van de toeleveranciers gebaseerd zijn op de One Maritime Data Standard en deze steeds vaker te vinden zijn in de database van 2BA krijgen bedrijven direct inzage in welke producten beschikbaar zijn binnen hun wensen en zoekcriteria. Ze kunnen hun projecten verbeteren doordat ze ook direct producten kunnen vergelijken. En wellicht ontdekken ze nog betere producten voor hun project. Producten die ze anders mogelijk nooit hadden gevonden.”

Altijd actuele, correcte data

“Wat wij ook vaak zien is dat maritieme bedrijven werken met verouderde specificaties van producten of zelfs met producten rekenen die helemaal niet meer op de markt leverbaar zijn. Hier komt een team geregeld pas in de loop van een project achter, waardoor ze opnieuw naar de tekentafel moeten. Dat wordt vanaf nu voorkomen. Doordat maritieme toeleveranciers zélf de data binnen de 2BA-datapool volgens de OMDS-standaard bijhouden, hebben scheepswerven de garantie dat zij continu met de juiste informatie werken.”

Innovatieboost voor maritieme sector

“Shipbuilder is de eerste maritieme softwareleverancier die One Maritime Data Standard ondersteunt in samenwerking met 2BA en het mogelijk maakt voor bedrijven om op basis van OMDS productinformatie te ontsluiten binnen hun projecten. Hiermee willen wij de maritieme sector een innovatieboost geven. Zo houden maritieme engineers tijd over om te doen waar ze écht goed in zijn. We willen de continuïteit en winstgevendheid van de maritieme sector hiermee verbeteren.”

Martin Kreijenbroek, directeur van 2BA vult hierop aan: “We zijn zeer verheugd met Shipbuilder als softwarepartner voor de maritieme sector. Het verzamelen en ontsluiten van data in overeenstemming met OMDS is één ding. Maar je hebt natuurlijk softwareapplicaties zoals bijvoorbeeld Shipbuilder nodig om de meerwaarde van die data ook daadwerkelijk te zien”.

klik hier voor meer informatie over 2BA en One Maritime Data Standard (OMDS)
Klik hier voor meer informatie over Shipbuilder Software

Share this post
OMDSOne Maritime Data Standard

Recent Updates

More News & Blogs