3D-printing Zal De Maritieme Sector Volledig Op Zijn Kop Zetten

Shipbuilder In Het FD: “3D-printing Zal De Maritieme Sector Volledig Op Zijn Kop Zetten”

DutchNews

In Het Financieele Dagblad van 16 september legt Shipbuilder uit waar 3D-printing in de maritieme sector staat en naartoe gaat. Directeur Geert Schouten van Shipbuilder zegt in dit artikel: “3D-printing is onderdeel van het digitaliseringsproces en de printers zijn in feite robots. Om 3D-printing mogelijk te maken, moet je digitaliseren. Digitalisering, robotisering en printing gaan hand in hand. Maar dat betekent wel dat je helemaal anders moet gaan denken en afstand moet nemen van de huidige ontwerp- en bouwtechnieken. Je moet weer vanaf nul beginnen, en dan heeft 3D-printing grote mogelijkheden.”

Trendsetters
In het artikel van Het Financieele Dagblad zegt Schouten dat de 3D-printing de maritieme sector volledig op zijn kop zal zetten. Hij verwacht dat trendsetters een belangrijke rol zullen spelen in de ontwikkeling van 3D-printen. In het artikel legt hij uit dat hij nu al werkt aan een project waar schepen van 15 bij 20 meter binnenkort geprint kunnen worden met gerecyclede petflessen. Hij zegt: “Duurzaamheid en de circulaire economie spelen in dit verband ook een grote rol.”

Damen Shipyards over 3D-printing: minder brandstof
In het FD artikel over 3D-printing laat Damen Shipyards (een klant van Shipbuilder) bij monde van Kees Custers weten: “Onze reparatiewerven kunnen in de nabije toekomst dit soort componenten (schroeven en roeren, red.) ter plekke in kleine volumes maken en onmiddellijk klanten bedienen. Ze hoeven niet meer weken te wachten op leveranciers uit China of Maleisië.”

Van tastbaar maken naar de eerste stap
Schouten wordt veel gevraagd voor workshops voor visieontwikkeling in de maritieme sector. In een eerdere publicatie zegt hij: ”IT maakt veel nieuwe methodes mogelijk, die wij technologen tastbaar moeten maken. We laten zien dat deze ontwikkeling grote verandering in de maritieme sector teweeg zal brengen. Tijdens mijn workshops volgt dan vaak de vraag: “Wanneer zou dit kunnen?” Het antwoord is simpel: Nu al kan deze stap worden gezet, de technieken bestaan al. Wij kunnen de combinatie van 3D-printing, digitalisering en robotisering haalbaar maken vanuit één software programma: Shipbuilder.”

Het FD artikel verscheen zowel in de krant als online.
Lees het FD artikel online

Klik hier voor contact als u een workshop wilt boeken of extra informatie wilt aanvragen

Bron van schuingedrukte citaten: Het Financieele Dagblad van 16 sep. 17

Share this post
3D PrintingDamen ShipyardsFinacieele Dagblad

Recent Updates

More News & Blogs