Rotterdam Mainport University en Shipbuilder maken administratieve processen aan boord inzichtelijk

DutchNewsResearch

Het is studenten van Rotterdam Mainport University onder leiding van Shipbuilder gelukt om administratieve processen aan boord van schepen inzichtelijk te maken. Dat is uniek in de maritieme wereld. Geert Schouten van Shipbuilder: “Dit onderzoek is hard nodig, want de administratieve druk aan boord van schepen is veel te hoog. Wij hebben een raamwerk gemaakt van alle administratieve handelingen aan boord. Hiermee kan een rederij aan de slag om de administratieve knelpunten weg te nemen waarmee de efficiency aan boord snel verbetert. Vrijdag 30 juni werden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Ik ben trotst op de studenten en het resultaat!”

Omvang irritatie administratieve werkdruk groot
Rederijen hebben dit onderwerp hoog op de agenda staan, omdat aan boord van hun schepen veel irritatie bij het personeel is over de administratieve druk aan boord. Schouten: “De irritatie is zo groot, dat zelfs IMO (International Maritime Organization) dit onderwerp op de agenda heeft gezet. Veel maritieme professionals blijven weg van de scheepvaart omdat zij de administratieve druk te groot vinden. Dat pakt Shipbuilder nu samen met Rotterdam Mainport University op.”

Framework
De Studenten hebben een framework gemaakt van alle administratieve handelingen aan boord van schepen van grote rederijen, waaronder Chem Gas en Burando. Zij hebben de administratieve handelingen onderverdeeld in scenario’s, belanghebbenden, processen, functies en wet- en regelgeving. Schouten: “Dit framework geeft een grote hoeveelheid informatie. Wat we nu zien is dat voor verschillende activiteiten dezelfde basisinformatie nodig is. Als daarvoor 6 verschillende soorten software aan boord draaien, dan moet die informatie steeds weer opnieuw worden ingevoerd. Dat kan aan de hand van dit framework veel intelligenter worden ingericht.

Samenwerking Rotterdam Mainport University en Shipbuilder
Rotterdam Mainport University zocht begin dit jaar contact met Shipbuilder om over dit onderwerp te praten. Schouten: “Ik ben al meer dan 25 jaar maritiem professional en geef geregeld workshops waarin dit onderwerp aan bod komt. Ik heb Rotterdam Mainport University laten zien dat 80 procent van de structuur van onze software overeenkomt met de administratieve structuur aan boord. Samen met Rotterdam Mainport University hebben we een opdracht voor studenten uitgeschreven. Hierdoor kan Shipbuilder nu nog beter aansluiten bij de administratie aan boord. Daarmee is Shipbuilder de eerste maritieme software  leverancier die de administratieve processen significant kan verbeteren.”

Studenten bij hun presentatieposter:

Share this post
administratieve drukadministratieve processenframeworkmaritiemRotterdam Mainport UniversitySTCstudenten

Recent Updates

More News & Blogs