Maritiem masterplan Shipbuilder Geert Schouten

Maritiem Masterplan: emissieloze schepen kan succesvol met juiste inzet van digitalisering

BenefitsDutchNewsShipbuilder Knowledge Partner

Dat is de stelling die Geert Schouten, directeur van Shipbuilder, aanstaande dinsdag verder zal uitwerken tijdens de breakout sessies op het TKI event ‘Maritiem Masterplan’. Geert: “De bedoeling van onze bijdrage is om de aanwezigen met enkele prikkelende stellingen voor te bereiden op het bouwen van duurzame, emissieloze schepen met de laatste digitale mogelijkheden.”

Shipbuilding 4.0

Onder de noemer Shipbuilding 4.0 zal Geert de bezoekers uitdagen om met een compleet nieuwe blik naar het ontwerpen en bouwen van duurzame schepen te kijken. Tijdens deze breakout sessie zal ook worden stilgestaan bij het bekende begrip ‘van document gedreven, naar data gedreven, naar kennis gedreven werken’. Geert: “Als je dit goed inzet, geeft dat een enorme boost aan de innovaties die nodig zijn om emissieloze schepen te bouwen.” 

VR, 3D printing, Robotisering

En dat is nog maar het begin. Ook zal Geert je met stellingen over robotisering, 3D-printing en Virtual Reality je inspireren. Geert: “Door grip te krijgen op de digitale mogelijkheden van nu kunnen de aanwezigen makkelijker het emissieloze schip efficiënt en effectief specificeren, ontwerpen en bouwen. Kwestie van slim toepassen.”

TKI event Maritiem Masterplan

Dinsdag 16 november vindt het TKI event ‘Maritiem Masterplan’ plaats in Rotterdam. Doel van dit event is om te komen tot de onderwerpen die nodig zijn voor het ontwerpen en bouwen van dertig emissieloze civiele voorbeeld schepen. Geert: “Shipbuilder draagt graag bij dit mooie maritieme Masterplan. Wij zien dat digitalisering een enorme invloed heeft op succes. Met enkele stellingen zullen de aanwezigen zeker met een heel pakket aan inspiratie verder invulling kunnen geven aan dit plan en hun dagelijkse werk op de werf. Genoeg reden om te komen!”

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Verdieping: maritieme data kwaliteit, klik hier

Share this post

Recent Updates

More News & Blogs