Kabinet steekt miljoenen in maritieme innovatie, maar wat is dat eigenlijk?

DutchNews

3 stappen om je op weg te helpen voor echte maritieme innovatie

Een miljoenenpakket. Dat heeft het kabinet voor de Nederlandse maritieme sector klaargelegd. Het doel hiervan volgens deze Kamerbrief is: “R&D is noodzakelijk om te kunnen blijven concurreren en om de klimaatopgaven te realiseren.” Hoe maritieme innovatie eruitziet op het gebied van maritieme R&D en maritieme duurzaamheid, dat leggen we in dit artikel uit.

Maritieme R&D begint met digitalisering

Veel van onze klanten zijn echte kennisgedreven organisaties. Zij zijn dus continu bezig met R&D. In dit artikel lees je hoe Ulstein Shipbuilder Software hiervoor inzet. Bij R&D is het van groot belang hoe je impliciete en expliciete kennis vastlegt. Veel gebeurt gewoon nog in Word en Excel documenten. Maar daarmee rem je je maritieme innovatie juist af. Hoe mooi zou het zijn als je direct al je kennis tot op de moer nauwkeurig kunt vastleggen. Niet in losse documenten, maar gecentraliseerd in 1 systeem waarin al je data real-time beschikbaar is. Een systeem waarin je collega’s met die kennis direct aan de slag kunnen of deze zelfs direct kunnen aanvullen. Dus een systeem die een innovatieboost zal geven aan je maritieme R&D! Als je dat wat lijkt, klik dan hier voor meer informatie.

Zo begin je met maritieme innovatie: met digitalisering

Om de juiste stappen te maken in maritieme digitalisering is het eerste advies om je eerst goed voor te bereiden, dus verdiep je eerst in digitalisering. En zoek niet direct naar maritieme tools.
Vind eerst uit wat je wilt bereiken met digitalisering. Vervolgens maak je een stappenplan om die doelen te bereiken. Doe dat niet onvoorbereid. Hiervoor biedt Shipbuilder de Maritime Vision & Strategy Training aan. En dat is nog maar het begin. Shipbuilder heeft meer dan 30 jaar aan maritieme ervaring in huis. We zijn opgericht om de maritieme sector te verbeteren en digitaal te vernieuwen. Wij zijn een echte Kowledge Partner voor de maritieme sector.

Duurzaamheid digitaal een boost geven kan nu al

Het maritieme miljoenenpakket is ook bedoeld om de maritieme duurzaamheid te optimaliseren. Maar hoe houd je in de gaten of je maritieme project continu voldoet aan ISO 14001, ISO 50001 of CO2-emissies? Ook hier gaat digitalisering je helpen. Binnen Shipbuilder Software kun je eenvoudig bijhouden of je de duurzaamheidsdoelen haalt. Iedere stap doorrekenen op het wel of niet behalen van maritieme duurzaamheid is niet meer nodig. Met de Shipbuilder Sustainability Knowledge Base wordt dat geheel automatisch doorgerekend.

Zo ziet digitale, maritieme innovatie er wat ons betreft uit. Neem gerust contact op. We laten je graag zien hoe we je kunnen helpen.

Share this post
InnovatiemaritiemSteunpakket

Recent Updates

More News & Blogs