Claudia Behrmann nam deel aan onze maritieme workshop over maritieme digitalisering – En dit vindt ze ervan

DutchNewsShipbuilder Knowledge Partner

Claudia Behrmann nam deel aan onze maritieme workshop over maritieme digitalisering. In dit artikel deelt ze haar ervaring. Claudia Behrmann heeft als document controller jaren ervaring in de maritieme en de olie & gas sector, zowel op kantoor als operationeel. Toen zij bij Damen Schiedam aan de slag ging op het project van de OceanXplorer I, kwam zij voor het eerst met de Shipbuilder Software in aanraking. Direct leerde zij de vele mogelijkheden kennen van het programma en wilde graag meer leren over maritieme digitalisering.  

Claudia: “Toen ik met de Shipbuilder Software startte merkte ik dat deze software de toekomst is voor het digitaliseren van de maritieme sector. De mogelijkheid tot het volgen van een maritieme workshop greep ik dan ook met beide handen aan.”

Van Shipbuilder Software naar deelname aan onze maritieme workshop

Eerst even terug naar waar het allemaal begon: Damen. Claudia: “In december 2019 startte ik bij Damen Schiedam op het Project van de OceanXplorer I, wat op dat moment al in volle gang was. Voor dit project werd gebruik gemaakt van Shipbuilder Software. Een volledig data gedreven EDMS, met full traceability en te allen tijde één waarheid voorhanden. Ik zag dat nog lang niet alle opties benut werden, ondanks dat wij al veel voorhanden hadden. Dit maakte me nieuwsgierig naar de verdere mogelijkheden en ik besloot me aan te melden voor een workshop.

Over de maritieme workshop: “Alles geleerd over maritieme digitalisering”

Tijdens de maritieme workshop over digitalisering heb ik in één dag veel geleerd. De trainer nam de tijd voor me, het klikte meteen. We doken eerst in de processen van een maritiem bedrijf en hoe digitalisering daarbij kan helpen. Ik leerde alles over data gedreven werken en Artificial Intelligence. 

De trainer laat je tijdens de workshop actief brainstormen waardoor je meer inzicht krijgt in de processen. Er valt altijd meer te leren en heb persoonlijk waardevolle kennis opgedaan tijdens deze workshop. Deze kennis kon ik direct toepassen in mijn huidige positie.”

Aan de orde van de dag: oude bekende systemen

Hoe zit het volgens Claudia met de digitalisering van de maritieme sector? “Bedrijven houden vaak vast aan het oude, bekende systeem. Echter, in veel gevallen voldoen die systemen niet meer aan de verwachtingen en eisen van deze tijd. Dat brengt een financieel risico met zich mee. Allereerst is het van belang dat een bedrijf een gedegen document management strategie heeft en de processen inzichtelijk heeft. Je moet je als bedrijf de vraag stellen: wat wil je bereiken met de digitaliseringsslag? Van daaruit kun je gaan digitaliseren. De trainers en consultants van Shipbuilder bieden de juiste ondersteuning om dit te laten slagen.”

Laat Shipbuilder Software aan iedereen zien

Momenteel werkt Claudia in de Offshore Wind sector. Zou Shipbuilder toegespitst zijn op deze industrie, dan zouden vele bedrijven er voordeel van kunnen hebben om data gedreven (waaronder AI) te gaan werken. 

Claudia: “Mijn advies aan de maritieme sector: vraag eens een maritieme workshop aan en ervaar de mogelijkheden die Shipbuilder biedt. Ik ben ervan overtuigd dat Shipbuilder een professionaliseringsslag kan brengen voor veel bedrijven.”

Share this post
ArtificialIntelligencemaritieme digitaliseringworkshops

Recent Updates

More News & Blogs